Denne gangen var det Jack og Liv som fikk besøk av oss i jula. Det var rolig og trivelig og medførte massevis av søvn på et par trøtte foreldre – litt mindre på besteforeldrene. Trivelige dager med besøk på Liland og turer til fots og med bil (se billedgalleri) ble avrundet med en bedre middag i Svolvær.
Vinteren på Holmlia har vært snørik; noe en kan se glimt av i billedgalleriet. Fredrik synes det er stor stas med aking fra oss ned på “lekeplasskrateret” og foretrekker at pappa sitter foran eller bak.
Et par nye artikler er akseptert. Den ene var en invitasjon til å skrive i American Laboratory, mens den andre ble et lite jubileum. Eksamenssensoren til metabolomikkurset jeg tok i Trondheim i 2009 anbefalte meg å forsøke å få publisert hjemmeeksamenen så fort som mulig. Etter å ha byttet alle “exam” med “paper” i teksten og mottatt ønske om en mindre revisjon, ble den akseptert. Dermed ble det den tiende artikkelen jeg deltar i og første artikkel jeg er eneste forfatter på. Journalen som skal trykke artikkelen, Trends in Analytical Chemistry, er den høyest rankede innen analytisk kjemi. Gjett om jeg er stolt.
Mona og jeg har hatt en deilig helg i Brüssel mens Fredrik har bodd fra fredag til søndag hos Marius. Vi gikk rundt med få planer, spiste masse belgiske vafler og sjokolade og sov det kroppene klarte. Brüssel anbefales for dem som ønsker seg en fin by med rolig tempo og hyggelige folk.

Leave a Reply