Fredrik har begynt i ny barnehage i nabolaget vårt. Det betyr at det tar 5 minutter å gå til barnehagen i stedet for 25-30 minutter som før. Akkurat som i forrige barnehage tar han tilvenningen lett som bare det og overrasker stadig personalet med hvor lett han får tillit til dem og blir med i leken. Det er behagelig for både Fredrik, barnehagen og oss.
I løpet av de to siste ukene har jeg mottatt to akseptbrev fra Chemometrics and Intelligent Laboratory Systems. Det betyr at jeg vil få trykket min andre og tredje artikkel hos dem. Dette er gode nyheter siden minstekravet til publiserbare artikler for graden min nå er nådd, omtrent 18 måneder før jeg må disputere. I tillegg er jeg godt i gang med artikkel nummer 4 og 5.
For de som synes tre artikler høres lite ut kan jeg forklare at dette er vitenskapelige artikler i internasjonale tidsskrift. Hver artikkel skal gjennom et såkalt “peer review” der to til tre forskere innen samme fagfelt undersøker artikkelen grundig for å se om den er god nok til publisering. De gir også tilbakemeldinger om hva som må endres hvis den er nesten god nok til publisering. “Peer-review”-rundene har tatt omtrent 6 måneder per artikkel i tillegg til den tida det tok å skrive dem, så dette er grundige greier.
 

Leave a Reply